gratis software downloaden

Vind jij gratis software downloaden ook zo cool? Vast wel, anders had jij deze pagina nooit gevonden.

Mijn grootst hobby is bezig zijn met computers, websites maken en programmeren. Bijna alle software die ik gebruik is gratis te downloaden. Buiten het feit dat het me geen rooie cent kost is het downloaden van de software die ik gebruik legaal.

Voorbeelden van onbetaalbare software die je geheel gratis en legaal mag downloaden en gebruiken:

  • Linux Een besturingssysteem geschikt voor elke PC en laptop
  • WordPress Een opensource CMS systeem waarmee websites en blogs worden gebouwd
  • PHP Een programmeertaal voor het maken van interactieve websites.
  • MySQL Een eigendomsmatige opensource-managementsysteem voor relationele databases (RDBMS).
  • JavaScript een veelgebruikte script taal die wordt gebruikt in websites.
  • HTML Een opmaaktaal om websites meet te bouwen
  • CSS Hiermee kan je websites vorm geven.

Bovenstaand overzicht is slechts een kleine greep uit de gratis software die je gratis kan downloaden en gebruiken

Heb ik je interesse gewekt? Lees dan vooral even verder. De reden waarom ik gratis software gebruik is niet alleen omdat het gratis is. Gratis software downloaden is natuurlijk wel leuk, maar dat is niet de belangrijkste reden. De voornaamste reden is dat ik gratis software gebruik is dat de software even goed werkt, of in veel gevallen zelfs beter dan commerciële software.

software downloaden is toch illegaal?

Bepaalde soorten software zijn illegaal om te downloaden. Denk aan speelfilms en muziek waarop auteursrechten rusten. Downloaden van commerciële software met het doel dit gratis te gaan gebruiken is eveneens illegaal.

Gelukkig is open source software legaal te downloaden en te gebruiken. Wel fijn om te weten dat je zorgeloos gebruik kan maken van hoog kwalitatieve open source software nietwaar?

Dus even in het kort:

Het is illegaal om commerciële software te downloaden.

Het is legaal om open source software te downloaden.

Waarom alleen gratis software downloaden?

Ik vind het lastig en veel te bewerkelijk om me bezig te moeten houden met software licenties. Ik gebruik namelijk bijna geen Microsoft Windows. Nou ja heel af en toe wanneer ik met het commerciële video bewerkings-programma Camtasia een video ga bewerken en renderen.

Helaas werkt het commerciële programma Camtasia van Techsmith alleen met Windows of Apple maar niet onder Linux. Er is ook een versie van Camtasia verkrijgbaar voor de Apple liefhebbers.

Voor het overige maak ik uitsluitend gebruik van open source software.

Commerciële software is toch van betere kwaliteit?

Nee, dit is een misverstand, ik spreek uit eigen ervaring dat de software welke ik gebruik vele malen beter is dan de meeste commerciële software.

Het besturingssysteem dat ik gebruik op al mijn computers is gratis.

Op al mijn computers heb ik Ubuntu Linux geïnstalleerd. Ubuntu Linux is open source dus gratis te downloaden en te gebruiken.

Kun je Microsoft Windows nog blijven gebruiken met Ubuntu Linux?

Op mijn laptop heb ik naast Ubuntu Linux ook Microsoft Windows 7 Professional geïnstalleerd. Windows 7 was al geïnstalleerd toen ik de laptop had gekocht. Wanneer ik mijn laptop aanzet kan ik met behulp van een keuze menu bepalen of ik de computer verder opstart met Ubuntu Linux of Windows 7.

Is open software zoals Ubuntu Linux betrouwbaar?

Ja Ubuntu Linux is veel betrouwbaarder dan Microsoft Windows. Ik heb op al mijn computers nog niet een keer meegemaakt dat Ubuntu Linux is vastgelopen. En ik gebruik Ubuntu Linux al sinds 1995!

Kan ik Ubuntu Linux ook gebruiken op mijn oude computer?

Ja zelfs op een oude computer die niet meer geschikt is voor Windows 7 kun je Ubuntu Linux installeren.
Op mijn oude laptop uit 2007 een Fujitsu Siemens Amilo Pa 1510 is niet geschikt voor Windows 7. Maar Ubuntu Linux draait als een tierelier op deze 13 jaar oude laptop. Dus als je een oude computer hebt staan op zolder, haal deze dan maar weer tevoorschijn. Dan kun je hier Ubuntu Linux op installeren en zo de oude computer een tweede leven geven.

Op mijn YouTube kanaal voeg ik regelmatig video’s toe. Neem eens een kijkje en abonneer je meteen zodat je nooit meer een update hoeft te missen.

Is het veilig om met Ubuntu Linux te werken?

Ja, absoluut want virussen en kwaadaardige software kunnen een computer die werkt met Linux niet beschadigen.

Ik durf te stellen dat je met Ubuntu Linux volkomen veilig kan werken.

Telebankieren doe ik altijd met Linux


Ik neem geen enkel risico. Wanneer ik mijn bankzaken ga regelen doe ik dit altijd met een computer die werkt met Ubuntu Linux.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.